Relatie of personeelsdag

Offerte aanvragen

Compleet rijvaardigheidsprogramma waarin de belangrijkste aspecten van de verkeersveiligheid worden getraind en intensief worden beleefd. Een spectaculair programma dat ook geschikt is voor grote groepen.

Programma

  • Theorietraining
  • Voertuigbeheersing
  • Stuurtechniek en voertuigbeheersing op gladde ondergrond
  • Rem- en uitwijkoefeningen
Offerte aanvragen

Compleet rijvaardigheidsprogramma waarin de belangrijkste aspecten van de verkeersveiligheid worden getraind en intensief worden beleefd. Een spectaculair programma dat ook geschikt is voor grote groepen.

De deelnemers maken kennis met de basisprincipes en basistechnieken van veilig rijden en leren een milieubewuste rijstijl aan. De deelnemers leren onder- en overstuursituaties goed in te inschatten en op te lossen.

Near accident situaties worden realistisch gesimuleerd en de deelnemers leren spelenderwijs vaardigheden aan om een ongeval of letsel te voorkomen.

Theorietraining

– Waarneming versus ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning
– Het Nieuwe Rijden (online)

De theorietraining is ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors.

Praktijktraining

Voertuigbeheersing
Afwisselende oefeningen met bijzondere aandacht voor het tijdig signaleren van noodsituaties en het anticiperen op risicovolle omstandigheden. Zit- en stuurhouding en het grote belang van een goede kijktechniek worden gedemonstreerd en inzichtelijk gemaakt.

Stuurtechniek en voertuigbeheersing op gladde ondergrond
Een confrontatie met over- en onderstuur situaties. Deelnemers zullen ervaren dat de gekozen oplossingen mogelijk niet altijd de beste zijn en leren hoe zij controleverlies kunnen voorkomen en de macht over het voertuig kunnen behouden.

Rem- en uitwijkoefeningen
Deelnemers ervaren wat er met de auto gebeurt in rem- en uitwijksituaties. De deelnemers leren technieken aan om de controle over het voertuig te behouden of te hernemen in situaties waarin zij zich gedwongen zien een noodstop te maken.

Locatie

Zo centraal ligt Rosmalen
De locatie is uitstekend bereikbaar door de ligging langs de A59 op het Autotron terrein. Vanuit Den Bosch is de reistijd 10 minuten, Eindhoven 30 minuten, Nijmegen 35 minuten en Utrecht 45 minuten.

 

Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

Minimale deelname
6 personen

Maximale deelname
150 personen

Persoonscertificering
Nee

Cateringmogelijkheden
Ja

Presentatiemogelijkheden
Ja