Verbeter je rijvaardigheid in extreme situaties

Locatie

Op Rijvaardigheidscentrum Lelystad komen de oefensituaties realistisch overeen met die verkeersomstandigheden waarmee de cursisten dagelijks te maken hebben. De bouw en het ontwerp van de trainingsbanen in combinatie met de vernieuwende trainingsmethodiek maken het Rijvaardigheidscentrum Lelystad als verkeersveiligheidcentrum uniek in Nederland.

Moderne trainingslocatie

Rijvaardigheidscentrum heeft sinds januari 2021 het Safety Experience Center overgenomen, de slipcursus vindt plaats op het voormalig ANWB testcentrum in Lelystad en heeft 5 trainingsbanen waarop omstandigheden gesimuleerd worden, die in de dagelijke praktijk vaak de aanleiding vormen tot een ongeval. De oefeningen en manoeuvres zijn volledig geïntegreerd in normale wegsituatie en worden niet separaat op brede wegsituaties beoefend. 

Een slipcursus in Rosmalen is vanaf deze januari 2021 helaas niet meer mogelijk, maar alle anti slipcursussen worden verplaatst naar het gerenommeerde Rijvaardigheidscentrum Lelystad.

Verkeersinzicht en risicobewustzijn

Bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad leren de cursisten een anticiperende en risicobewuste rijstijl aan. Cursisten vergroten hun verkeersinzicht en leren schades en ongevallen te voorkomen. Zij leren risicovolle verkeerssituaties goed in te schatten, deze te herkennen en er adequaat op te reageren. Zij leren waar de eigen grenzen liggen en wat de beperkingen van het voertuig zijn.