Anti-slipcursus – 4 uur

€149,- per persoon

U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). U leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto te krijgen. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

Programma

  • Theorietraining
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefeningen
  • Over- en onderstuurtraining
Boek deze training

Theorietraining

– Waarneming versus ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning
– Het Nieuwe Rijden (online)

De theorietraining is ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors.

Praktijktraining

1 – Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2 – Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 – Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording en een anticiperende en probleemvoorkomende rijstijl. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

Voertuigen

Bij deze training maakt u gebruik van de voertuigen die door het Safety Experience Center beschikbaar worden gesteld (handgeschakelde Mercedes-Benz A-klasse).

1 4/5

Begint met een stuk theorie, naar mijn mening een beetje aan de langdradige kant maar wel nuttig. Daarna om en om parcourtje rijden, beetje bekend worden met de auto, wel leuk. Toen het echte werk. Eerst noodstop maken op gladde baan, leuk! Daarna door naar de gladde rotonde. Ook erg leuk.
Enthousiaste trainers, goed materiaal en duidelijke uitleg. Zonde dat t allemaal wat uitliep waardoor niet iedereen alles kon doen, maar dat is het risico met grotere groepen.
Zou het iedereen aanraden :) Leuke middag gehad

1 4/5

Ik heb hier vandaag een slipcursus gedaan! Het was super leuk en verzorgd! Zou zeker mensen aanraden om hier een slipcursus te doen!

1 5/5

Leerzame leuke ervaring… Instructeur was top!

1 5/5

Wij hebben de ‘anti-slip’-cursus gehad van Edith Steen bij jullie (het Safety Experience Center in Rosmalen) en we waren alle drie heel enthousiast over haar vakkundigheid en haar positieve coaching. Volgens mij moet zij wel een vande beste rij-instru