Anti-slipcursus – dag

€225,- per persoon

Cursisten verbeteren hun risicobewustzijn en verkeersinzicht en leren hoe zij schades en ongevallen kunnen voorkomen. Met de ISO/NEN 17024 gecertificeerde trainingsmethode wordt het werkklimaat veiliger en neemt het risico op aansprakelijkheid-en schadeclaims af.

Programma

  • Theorietraining
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefeningen
  • Noodstoptraining
  • Over- en onderstuurtraining
Boek deze training

Rendement

– Schade en ongeval preventie
– Verhoogd verkeersinzicht en gevaarherkenning
– Brandstof en CO2 reductie
– Invulling zorg en opleidingsplicht (incl. certificering)

Theorietraining

– Waarneming versus ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning
– Het Nieuwe Rijden (online)

De theorietraining is ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors.

Praktijktraining

1 – Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2 – Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 – Noodstoptraining
Cursisten leren hoe zij moeten reageren als zij onverwacht geconfronteerd worden met een obstakel op de weg. Zij worden zich beter bewust van de mogelijkheden en beperkingen van de auto en leren het Anti Blokkering Systeem in het voertuig zo volledig mogelijk te benutten.

4 – Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording en een anticiperende en probleemvoorkomende rijstijl. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

Voertuigen

Bij deze training maakt u gebruik van de voertuigen die door het Safety Experience Center beschikbaar worden gesteld (handgeschakelde Mercedes-Benz A-klasse). Gebruik van eigen voertuigen op aanvraag.

1 4/5

Begint met een stuk theorie, naar mijn mening een beetje aan de langdradige kant maar wel nuttig. Daarna om en om parcourtje rijden, beetje bekend worden met de auto, wel leuk. Toen het echte werk. Eerst noodstop maken op gladde baan, leuk! Daarna door naar de gladde rotonde. Ook erg leuk.
Enthousiaste trainers, goed materiaal en duidelijke uitleg. Zonde dat t allemaal wat uitliep waardoor niet iedereen alles kon doen, maar dat is het risico met grotere groepen.
Zou het iedereen aanraden :) Leuke middag gehad

1 4/5

Ik heb hier vandaag een slipcursus gedaan! Het was super leuk en verzorgd! Zou zeker mensen aanraden om hier een slipcursus te doen!

1 5/5

Leerzame leuke ervaring… Instructeur was top!

1 5/5

Wij hebben de ‘anti-slip’-cursus gehad van Edith Steen bij jullie (het Safety Experience Center in Rosmalen) en we waren alle drie heel enthousiast over haar vakkundigheid en haar positieve coaching. Volgens mij moet zij wel een vande beste rij-instructeurs zijn in heel Nederland!! T was echt een fijne én leerzame (én belangrijke!) dag: gezellig, nuttig en best spannend: Een echte aanrader dus voor iedereen

1 4/5

Zeer leuke ervaring, het rij gedeelte is wel kort maar daarom niet minder leuk. Ze laten je proeven van nood situaties en als je meer wil kan je dagopleidingen volgen. Wel de moeite waard vind ik. Ook onze 2 instructeurs, Dick voor de theorie en Bastiaan voor het rijden, waren super leuk. Aanrader!

1 5/5

Mijn zoon had zijn rijbewijs op zijn 17e gehaald..in 21 oktober werd hij 18 jaar en heeft van ons slipcursus gekregen voor 3 uur lang dat was gisteren gebeurd hij vindt het geweldig herhaling vatbaar
Super dag gehad

1 4/5

Goed om een keer bewust mee te maken wat er kan gebeuren op de weg. Hoop het nooit onverwachts mee te maken. En kijken geeft de juiste richting zeker als je kalm blijf sturen. Goede duidelijke uitleg en een ervaring om nooit te vergeten.

1 5/5

Leuk en vooral leerzaam. Instructeur neemt ruim de tijd om de oefening uit te leggen. Je krijgt ook voldoende tijd om kilometers te maken op verschillende banen. Aanrader voor iedereen die een rijbewijs heeft ongeacht hoe lang al.