Anti-slipcursus bedrijven

Op het Safety Experience Center oefent u de belangrijkste lessen in een ongevalsituatie. U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). U leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto te krijgen. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

Programma

  • Theorietraining
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefeningen
  • Over- en onderstuurtraining
Offerte aanvragen

Rendement

– Schade en ongeval preventie
– Verhoogd verkeersinzicht en gevaarherkenning
– Brandstof en CO2 reductie
– Invulling zorg en opleidingsplicht (incl. certificering)

Theorietraining

– Waarneming versus ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning
– Het Nieuwe Rijden (online)

De theorietraining is ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors.

Praktijktraining

1 – Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2 – Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 – Over- en onderstuurtraining;
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

1 5/5

Aan alle medewerkers van SEC tijdens onze PPDAY 1 oktober 2016.Heel erg bedankt voor alle goede zorgen op zaterdag 1 oktober, ieder van jullie heeft er aan bijgedragen dat het voor ons een fantastische dag was.Nogmaals erg bedankt en tot een volgende keer.

Names Packs, Pack Partners, Packs collega’s en het organisatieteam