Ongevalpreventietraining

Deelnemers aan de training verhogen effectief hun verkeersinzicht, vergroten hun risicobewustzijn en leren vaardigheden* en technieken aan waarmee zij schades en ongevallen kunnen voorkomen. De cursisten leren anticiperend, veilig en kostenbesparend deel te nemen aan het verkeer.

Optioneel: ISO/NEN 17024 certificering.

Programma

  • Theorietraining
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefeningen
  • Noodstoptraining
  • Over- en onderstuurtraining
Offerte aanvragen

Rendement

– Schade- en ongevalpreventie
– Verhoogd verkeersinzicht en gevaarherkenning
– Brandstof en CO2 reductie

Theorietraining

– Waarneming versus ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning
– Het Nieuwe Rijden (online)

De theorietraining is ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors.

Praktijktraining

1 – Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2 – Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 – Noodstoptraining
Cursisten leren hoe zij moeten reageren als zij onverwacht geconfronteerd worden met een obstakel op de weg. Zij worden zich beter bewust van de mogelijkheden en beperkingen van de auto en leren het Anti Blokkering Systeem in het voertuig zo volledig mogelijk te benutten.

4 – Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording en een anticiperende en probleemvoorkomende rijstijl. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

1 5/5

Aan alle medewerkers van SEC tijdens onze PPDAY 1 oktober 2016.Heel erg bedankt voor alle goede zorgen op zaterdag 1 oktober, ieder van jullie heeft er aan bijgedragen dat het voor ons een fantastische dag was.Nogmaals erg bedankt en tot een volgende keer.

Names Packs, Pack Partners, Packs collega’s en het organisatieteam